Kotimaassa matkailu on auvoisaa

Olipas mahtava kesä! Aurinkoa riitti ja rantoja tuli kierrettyä kunnolla. En edes muista, että kuinka monella puistopiknikillä tuli käytyä. Kotimaan matkailu tuli myös varsin tutuksi tänä kesänä. Usein olen aina paennut ulkomaille, mutta tänä vuonna ei tarvinnut. Nyt minulla oli kesällä aikaa kierrellä Suomea ja voin vain todeta, että kyllä se kotimaa vain on ylivoimainen monessa suhteessa. Useammassa luonnonpuistossa tuli käytyä ja niissä riittää nähtävää todella paljon. Pelkästään upeita maisemia voisi ihailla lähes loputtomasti. Luonto on vain jotakin sellaista, joka on suorastaan maagista. Luonnossa kulkeminen auttaa sisäisen rauhan saavuttamisessa ja se todella lievittää stressiä.

Omaa suosikkiani on vaikea nimetä, koska kauniita luonnonpuistoja on Suomessa niin paljon(katso lista täältä) ja niissä on kaikissa oma viehätyksensä. En tosin ole läheskään kaikissa vielä vieraillut. Lapin luonnonpuistot ovat minulle täysin tuntemattomia. En ole edes käynyt koskaan Lapissa saakka. Kuusamossa kylläkin, kuten viimeksikin mainitsin ja Oulusta hieman koilliseen olevalla Pudasjärvellä, jossa on kauniit Syötteen ja Iso-Syötteen tunturit ja ulkoilualueet. Iso-Syötettä mainostetaankin Suomen eteläisimpänä tunturina, mutta ei se kuitenkaan Pudasjärveä vielä Lapiksi muuta. Eli toivottavasti seuraavana lomalle pääsen vierailemaan jossakin Lapin kauniissa luonnonpuistossa.

Mistä edullinen majoitus?

Tosin yksi harmillinen piirre tulee vastaan yhä uudestaan ja uudestaan, kun Suomessa matkustelee. Nimittäin asumisen kalleus. Ja nyt puhutaan hotelliasumisesta. Tuntuu siltä, että alle 100 eurolla ei ole mahdollista löytää minkäänlaista majapaikkaa. Jopa syrjäseuduilla ja pienemmissä kaupungeissa joutuu yöpymisestä pulittamaan pitkän pennin. Kokeilin jopa sohvasurffausta, mutta se oli jotenkin kiusallista asua toisen kotona, niin päädyin sitten erilaisten vertailusivujen asiakkaiksi. Esimerkiksi varaahotelli.fi tai hotels.com ovat melko käteviä palveluita. Niillä on paljon hotelleja listoillaan, joten valinnanvaraa löytyy.

Silti kuitenkin kotimaan matkailun hinnat kauhistuttavat. Tulee nimittäin hurjan kalliiksi kaiken kaikkiaan. Välillä oikein ihmetyttää, että miten kaikki voi olla niin kallista. Ei vain oikein mahdu minun tajuntaani, että voit saada viikon loman Kreetalla Kreikassa kolmen tähden hotellissa lentoineen ja lentokenttäkuljetuksineen noin viidellä sadalla eurolla. Kreetalla on kaikki halvempaa, kuin Suomessa. Viisi yötä jossakin Scandic hotellissa Tampereella maksaa saman verran. Siihen vielä syömiset ja juomiset ja liikkumiset päälle. Kyllä kirpaisee. Toki mieluusti tukisin enemmänkin kotimaan matkailua, mutta ei minulla yksikertaisesti ole tarpeeksi rahaa siihen. Ikävä kyllä. Vaikka luonto on uskomattoman kaunis, niin kolme päivää Mikkelissä tai viikko jossakin Välimeren tienoilla kyllä houkuttaa enemmän.

Toivotaan, että valtio myös herää tähän ja kotimaan matkailu saa jotakin porkkanoita, kuten veronalennuksia ja muita helpotuksia. Vaalithan ovat huhtikuussa, joten kannattaa vähän katsella sillä silmällä, että mikä puolue haluaa edistää kotimaan asioita, eikä lapioida kaikkia tukirahoja ulkomaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *