Talven turinat

Terveppä taas! Edellisestä blogauksestani olikin jo vierähtänyt tovi, mutta eipä tässä oikeen ole ollut ihmeempiä kerrottavana kun olen lähinnä töitä tehnyt ja rahoja säästellyt. Samalla on tullut mietittyä ensi kesän reissuja. Ajattelin tänä vuonna käydä taas jossain Suomeakin pidemmällä käymässä, mutta matkakohdetta en ole vielä lyönyt lukkoon. Kotimaassa taas olisi tarkoitus tänä vuonna käydä tuota Lappia kiertämässä, se kun on vielä aika lailla kokematta. Hieman tässä olen myös pyöritellyt ideaa että pitäisikö siellä poiketa jo talvella. Ongelmana itselleni on vaan se, että majoitusvaihtoehdot ovat pääsääntöisesti mitoitettu enemmänkin perheille jotka lähtevät hiihto/laskettelulomalle ja näin yksin matkatessa joutuu maksamaan varsin kovaa hintaa keskinkertaisestakin majotuksesta. Rahaa myös menisi varsin paljon erilaisiin välinevuokriin kun en omista laskettelu- tai hiihtosuksia. Nykyään noissa suuremmissa keskuksissa on kyllä kaikkea muutakin tarjolla, kuten fatbike-pyörille reittejä ja myös ihan talvikävelyreittejäkin. Moottorikelkoillakin pääsee ajelemaan jos siitä tykkää, samoin kuin koiravaljakon kyytiin. Siitä tulisikin hyvä loma kun kävisi tuosta luettelosta kaikki läpi. Kukkaro voisi myös laihtua aika hyvin.

Onneksi tässä on nyt taas ihan hyvin rahaa tullut kerrytettyä ja säästettyä, että periaatteessa ei mahdottomuus olisikaan tuollaista tehdä. Säästäminen ei muuten tarkoita että tarvitsi edes tyytyä huonompaan, vaan hyvä suunnittelu riittää ja oikeasti turhien ostosten karsiminen riittää jo pitkälle. Esimerkiksi vaatteiden osalta olen tässä jo pidemmän aikaan harrastanut hyvää etukäteissuunnittelua ja niiden ostamista poistomyynneistä. Eli siis kesävaatteet kannattaa ostaa syksyllä / alkutalvesta ja talvivaatteet keväällä / alkukesästä. Tämän lisäksi muidenkin tarpeiden suhteen olen koittanut käyttää hyvät alennukset hyväksi ja black friday ja cyber monday tarjoukset tuli seurattua läpi, mutta mitään tarpeellista ei löytynyt. Aika turhalta tuo black friday ja cyber monday kyllä tuntuvatkin. Oikeasti hyvässä tarjouksessa olevia tuotteita on niin vähän että vain nopeimmat ehtivät sellaiset ostaa ja muuten sitten ei olekkaan tarjolla mitään kovin kummoista. Melkeinpä paras aika oikeasti tarjousten suhteen on nyt joulun jälkeen kun kaupat tyhjentävät joulun jälkeen varastojaan. Jos katselee netistä tarjouksia kannattaa muistaa myös aina tarkistaa onko kaupalla jotain tarjouskoodia voimassa. Nettikaupan Facebook-sivu kannattaa aina tarkistaa, samoin kuin myös muut mahdolliset sosiaalisen median alustat. Tarjouskoodien metsästämiseen on myös netissä erilaisia alennus sivustoja, joista voi käydä katsomassa onko voimassa olevia koodeja.

Erilaisten tavaroiden lisäksi kannattaa myös varmistaa, että ei maksa tyhjästä esimerkiksi sähkön ja puhelinliittymän suhteen. Molemmat kannattaa tarkistaa vähintään kerran vuodessa. Myös jopa asuntolainan voi nykyään kilpailuttaa jos sellaisen omaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *