Hello! – kohta on vihdoin kesäloma

Moikka!

Täällä sitä taas hääräillään näppiksen takana. Viime aikoina ei ole juuri jäänyt aikaa kirjoittamiselle, mutta yritän tulevaisuudessa hieman useammin tänne raapustella tarinaa. Lomasuunnitelmia en ole saanut lyötyä lukkoon, vaikka olen niitä jo pitkään mielessäni pyöritellyt. Saapa nähdä, että tuleeko lopulta vaan mentyä mökille… No siitä lisää, kun on loman aika.

Tällä kertaa postauksen aiheena on ehkä monelle hieman tabu aihe eli raha. En tosin tässä mitään valtion salaisuuksia käsittele, mutta monelle tuntuu olevan kiusallista puhua rahasta. Sain idean tähän postaukseen, kun monet ystäväni jatkuvasti tuskailevat raha-asioidensa kanssa, vaikka heillä on samansuuruiset tulot, kuin minulla. Itselläni nimittäin rahat harvemmin loppuvat ennen palkkapäivää ja usein jää hieman säästöönkin. Tässä kirjoituksessa annankin muutaman vinkin, joita itse aina käytän ja koen, että ne ovat tehokkaita konsteja säästää kuluissa.

Pidä kulupäiväkirjaa

Saattaa kuulostaa melko kirjanpitäjämäiselta toiminnalta, mutta todella toimii. Sen vuoksi nostin sen heti tähän ensimmäiseksi. Kuluista voi pitää kirjaa raapustamalla merkinnät perinteiseen ruutuvihkoon. Itse en tosin usein kanna kalenteriani mukana, joten laitan ne kännykkään ylös. Tykkään kuitenkin perinteisestä kalenterista ja kotona aina teen sitten merkinnät myös perinteiseen kalenteriini kännykässä olevien muistiinpanojen pohjalta.

Rahaa nimittäin on varsin helppo kuluttaa lähes huomaamattaan ja nyt lähimaksulla on helppo kuitata hieman suurempiakin ostoja. Eli niistä on hyvä pitää kirjaa, koska muuten ei muistakaan, että mihin kaikkeen on rahaa kuluttanut. Itse huomasin, että yllättävän usein tuli napattua kahvilasta erikoiskahvi ja leivos tai jokin muu herkku. Yksi ostos oli usein noin kymmenisen euroa. Joskus enemmänkin, mikäli nappasi vielä limupullon mukaan samaan pakettiin. Pelkästään karsimalla näitä turhia kuluja rahaa säästyy helposti.

Vertaile kaikki mahdollinen

Sanontahan menee jotenkin niin, että köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa. Ja se pitää täysin paikkansa. Kannattaa panostaa laatuun. Kun ostaa laadukkaan tuotteen, niin se kestää paljon pidempään, kuin halpa versio. Laadukkaan tuotteen voi myös usein korjata, kun taas halpa tuote usein joutaa roskakoriin, kun se ei enää toimi.

Lähes kaikki tuotteet ja palvelut voi nykyään vertailla. Netti on tulvillaan tiettyihin asioihin tai palveluihin erikoistuneita sivustoja. Esimerkiksi lainalla.fi sivuston avulla voi vertailla luotot ja lainat. Erilaisten netin vertailusivujen kautta onnistuu jopa sähkön kilpailutus. Myöskin kaikkea aina autovakuutuksista seksileluihin ja internetliittymiin voi vertailla. Vertailemalla säästää helposti kympin sieltä ja toisen tuolta ja lopulta niistä kertyy mukava summa

Siinäpä kaksi parasta omaa säästövinkkiäni. Itselläni ne ovat todella toimineet mainiosti ja rahaa jää säästöön lähes itsestään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *